Zaščita bolezni
September 12, 2016 No Comments Osebne finance admin

Življenje s kritično boleznijo pomeni veliko spremembo v načinu življenja, prinaša omejitve pri opravljanju dnevnih opravil in v primeru dolgotrajnega zdravljenja pomeni izpad dohodka družine.
Primer mesečne premije za zaščito kritičnih bolezni za 35 let starega moškega/žensko:

Zavarovalna vsota za bolezni in smrt: 50.000 €
Zavarovalna doba: 15 let
Mesečna premija: 15,33 €

Zavarovalna vsota za bolezni in smrt: 75.000 €
Zavarovalna doba 15 let
Mesečna premija: 22,13 €

Če je bila pri zavarovancu medicinsko diagnosticirana ena izmed 21 kritičnih bolezni, se izplača dogovorjena zavarovalna vsota, s katero nadomestimo osebni dohodek zaradi dolgotrajnejšega zdravljenja in pridobimo finančna sredstva za kakovostnejše zdravljenje (rehabilitacije, terapije, operacije v tujini, nadstandardno zdravljenje ipd.)

Katere so kritične bolezni?

Alzheimerjeva bolezen, bakterijski meningitis, koma, encefalitis, HIV/AIDS, odpoved ledvic, presaditev glavnih organov, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, operacija aorte, koronarna bypass operacija, zamenjava ali popravilo srčne zaklopke, koronarna angioplastika, srčni infarkt, možganska kap, možganski tumor, rak, slepota, popolna gluhost, travmatična poškodba glave, paraliza.

Zaščita za kritične bolezni je primerna za vsakogar, še posebej pa za podjetnike in samostojne podjetnike, ki so vsakodnevno podvrženi stresnim situacijam. Zavarovanje se priporoča tudi tistim, pri katerih so v preteklosti družinski člani oboleli za katero izmed kritičnih bolezni.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *